Recepten van "THUIS"
-
ikke
- x 435
Recepten van "THUIS"
Ik vroeg mij af waarvoor Kaat de peperkoek voor nodig had.
En uit betrouwbare bron "hoorde" ik dat die gediend heeft om wafels mee te maken... Allez, dat die gebruikt werd in het deeg?
Wie weet daar meer over, of kan het recept verklappen?
Als er nog smakelijkheden werden bereid of gegeten in "Thuis" en iemand kan het recept prijsgeven, dan is dit hier er de uitgelezen plaats voor!
Ik kijk verlangend uit naar het eerste recept!
En uit betrouwbare bron "hoorde" ik dat die gediend heeft om wafels mee te maken... Allez, dat die gebruikt werd in het deeg?
Wie weet daar meer over, of kan het recept verklappen?
Als er nog smakelijkheden werden bereid of gegeten in "Thuis" en iemand kan het recept prijsgeven, dan is dit hier er de uitgelezen plaats voor!
Ik kijk verlangend uit naar het eerste recept!
Laatst gewijzigd door ikke op vr 08 apr 2016, 11:40, 2 keer totaal gewijzigd.
0 x
-
flodderke
- Poster rang 2

- Berichten: 779
- Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18
-
flodderke
- Poster rang 2

- Berichten: 779
- Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18
-
ikke
- x 435
Re: Recepten van "THUIS"
Jawadde: 14 eieren(oa). Voor hoeveel personen zou dat wel zijn?flodderke schreef:http://belgischewafels.blogspot.ch/2012 ... greta.html
even gegoogeld, en dan heb ik dit gevonden.
Warme wafels met peperkoek van Greta
2kg huishoudbloem
2 pakken beschuiten
14 eieren
250 gr suiker
500 gr planta (boter om te bakken)
3 l melk
2.5 blokjes gist
5 sneden peperkoek
1 koffielepel kaneel
groot glas bruisend water
2 klontjes suiker
snuifje zout
1. doe de melk in een grote soepkom en rasp er de beschuiten bij. Voeg er de peperkoek bij en zet het op het vuur (niet laten koken)
2. doe de bloem in een andere grote kom
3. neem een soeptas lauw water en voeg er de klontjes suiker en de gist bij. Laat dit oplossen en giet dit mengsel bij de bloem
4. voeg de kaneel, suiker, zout en geklutste eieren bij het bloemmengsel
5. als de melk bijna warm is, smelt je de planta boter en die doe je bij het bloemmengsel
6. eenmaal als de melk warm is, mag die ook bij het mengsel
7. als laatst het bruisend water
8. 3 kwartier laten rijzen
'k Ga dat toch een proberen, hoor, maar niet dit weekend...
0 x
-
flodderke
- Poster rang 2

- Berichten: 779
- Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18
Re: Recepten van "THUIS"
het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelheden nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding tot de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.
0 x
-
ikke
- x 435
Re: Recepten van "THUIS"
Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.
0 x
-
flodderke
- Poster rang 2

- Berichten: 779
- Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18
Re: Recepten van "THUIS"
op die site kun je misschien inspiratie opdoen, er staan heel veel recepten op. Waarschijnlijk ook voor acceptabele hoeveelheden.
0 x
-
lord F.
- Poster rang 5

- Berichten: 8163
- Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:02
Re: Recepten van "THUIS"
het bier niet vergeten hé.
0 x
Sponsor dit onderschrift voor slechts €6,-/maand!
-
heidiw
- Poster rang 5

- Berichten: 4194
- Lid geworden op: di 23 jun 2015, 18:42
- x 950
- x 1517
Re: Recepten van "THUIS"
het wafelbeslag: (voor minimum 12 wafels) van Jeroen Meusikke schreef:Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.
•450 g zelfrijzende bloem
•3 eieren
•150 g gesmolten boter
•375 g melk
•375 g lauw water
•20 g verse gist
• een snuifje zout
Afhankelijk van als jullie grote eters zijn misschien maal 1,5 of maal 2? Maar het moet wel goed afgewogen worden of ze worden te zwaar of juist niet zwaar genoeg. Je kan natuurlijk ook zelfrijzende bloem gebruiken.
0 x
-
ikke
- x 435
Re: Recepten van "THUIS"
Dat recept hebben we (nog)niet...lord F. schreef:het bier niet vergeten hé.
0 x
-
ikke
- x 435
Re: Recepten van "THUIS"
En als je dit "vertaald" naar het recept van de wafels die Kaat bakte(met peperkoek)????heidiw schreef:het wafelbeslag: (voor minimum 12 wafels) van Jeroen Meusikke schreef:Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.
•450 g zelfrijzende bloem
•3 eieren
•150 g gesmolten boter
•375 g melk
•375 g lauw water
•20 g verse gist
• een snuifje zout
Afhankelijk van als jullie grote eters zijn misschien maal 1,5 of maal 2? Maar het moet wel goed afgewogen worden of ze worden te zwaar of juist niet zwaar genoeg. Je kan natuurlijk ook zelfrijzende bloem gebruiken.
0 x
-
heidiw
- Poster rang 5

- Berichten: 4194
- Lid geworden op: di 23 jun 2015, 18:42
- x 950
- x 1517
Re: Recepten van "THUIS"
Ik zou beginnen met 1 a 1,5 sneetje toe te voegen, afhankelijk van welke je gebruikt, sterk of zacht smakend.ikke schreef:En als je dit "vertaald" naar het recept van de wafels die Kaat bakte(met peperkoek)????heidiw schreef:het wafelbeslag: (voor minimum 12 wafels) van Jeroen Meusikke schreef:Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.
•450 g zelfrijzende bloem
•3 eieren
•150 g gesmolten boter
•375 g melk
•375 g lauw water
•20 g verse gist
• een snuifje zout
Afhankelijk van als jullie grote eters zijn misschien maal 1,5 of maal 2? Maar het moet wel goed afgewogen worden of ze worden te zwaar of juist niet zwaar genoeg. Je kan natuurlijk ook zelfrijzende bloem gebruiken.
0 x
-
ikke
- x 435
Re: Recepten van "THUIS"
Test het eens uit: hier(in 't begin van dit topic) vind je het recept dat we tot nu toe hebben: Warme wafels met peperkoek.
En als je denkt dat je 't recept van Kaat gevonden hebt, mag je't zeker laten weten. Och ja, en naar ik hoorde, moet er ook bier bij...
En als je denkt dat je 't recept van Kaat gevonden hebt, mag je't zeker laten weten. Och ja, en naar ik hoorde, moet er ook bier bij...
0 x
-
flodderke
- Poster rang 2

- Berichten: 779
- Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18
Re: Recepten van "THUIS"
zoals ik al zei, bruisend water vervangen door bier. Dat kan zonder probleem.
0 x
-
flodderke
- Poster rang 2

- Berichten: 779
- Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18