Recepten van "THUIS"

ikke
x 435

Recepten van "THUIS"

Bericht door ikke »

Ik vroeg mij af waarvoor Kaat de peperkoek voor nodig had.
En uit betrouwbare bron "hoorde" ik dat die gediend heeft om wafels mee te maken... Allez, dat die gebruikt werd in het deeg?
Wie weet daar meer over, of kan het recept verklappen?

Als er nog smakelijkheden werden bereid of gegeten in "Thuis" en iemand kan het recept prijsgeven, dan is dit hier er de uitgelezen plaats voor!
Ik kijk verlangend uit naar het eerste recept!
Laatst gewijzigd door ikke op vr 08 apr 2016, 11:40, 2 keer totaal gewijzigd.
0 x
flodderke
Poster rang 2
Poster rang 2
Berichten: 779
Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door flodderke »

ik ook !
0 x
flodderke
Poster rang 2
Poster rang 2
Berichten: 779
Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door flodderke »

http://belgischewafels.blogspot.ch/2012 ... greta.html

even gegoogeld, en dan heb ik dit gevonden.
0 x
ikke
x 435

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door ikke »

flodderke schreef:http://belgischewafels.blogspot.ch/2012 ... greta.html

even gegoogeld, en dan heb ik dit gevonden.
Jawadde: 14 eieren(oa). Voor hoeveel personen zou dat wel zijn?

Warme wafels met peperkoek van Greta
2kg huishoudbloem
2 pakken beschuiten
14 eieren
250 gr suiker
500 gr planta (boter om te bakken)
3 l melk
2.5 blokjes gist
5 sneden peperkoek
1 koffielepel kaneel
groot glas bruisend water
2 klontjes suiker
snuifje zout

1. doe de melk in een grote soepkom en rasp er de beschuiten bij. Voeg er de peperkoek bij en zet het op het vuur (niet laten koken)
2. doe de bloem in een andere grote kom
3. neem een soeptas lauw water en voeg er de klontjes suiker en de gist bij. Laat dit oplossen en giet dit mengsel bij de bloem
4. voeg de kaneel, suiker, zout en geklutste eieren bij het bloemmengsel
5. als de melk bijna warm is, smelt je de planta boter en die doe je bij het bloemmengsel
6. eenmaal als de melk warm is, mag die ook bij het mengsel
7. als laatst het bruisend water
8. 3 kwartier laten rijzen

'k Ga dat toch een proberen, hoor, maar niet dit weekend...
0 x
flodderke
Poster rang 2
Poster rang 2
Berichten: 779
Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door flodderke »

het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelheden nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding tot de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.
0 x
ikke
x 435

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door ikke »

flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.
Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?
0 x
flodderke
Poster rang 2
Poster rang 2
Berichten: 779
Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door flodderke »

op die site kun je misschien inspiratie opdoen, er staan heel veel recepten op. Waarschijnlijk ook voor acceptabele hoeveelheden.
0 x
lord F.
Poster rang 5
Poster rang 5
Berichten: 8163
Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:02

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door lord F. »

het bier niet vergeten hé.
0 x
Sponsor dit onderschrift voor slechts €6,-/maand!
heidiw
Poster rang 5
Poster rang 5
Berichten: 4194
Lid geworden op: di 23 jun 2015, 18:42
x 950
x 1517

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door heidiw »

ikke schreef:
flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.
Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?
het wafelbeslag: (voor minimum 12 wafels) van Jeroen Meus

•450 g zelfrijzende bloem
•3 eieren
•150 g gesmolten boter
•375 g melk
•375 g lauw water
•20 g verse gist
• een snuifje zout

Afhankelijk van als jullie grote eters zijn misschien maal 1,5 of maal 2? Maar het moet wel goed afgewogen worden of ze worden te zwaar of juist niet zwaar genoeg. Je kan natuurlijk ook zelfrijzende bloem gebruiken.
0 x
ikke
x 435

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door ikke »

lord F. schreef:het bier niet vergeten hé.
Dat recept hebben we (nog)niet...
0 x
ikke
x 435

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door ikke »

heidiw schreef:
ikke schreef:
flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.
Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?
het wafelbeslag: (voor minimum 12 wafels) van Jeroen Meus

•450 g zelfrijzende bloem
•3 eieren
•150 g gesmolten boter
•375 g melk
•375 g lauw water
•20 g verse gist
• een snuifje zout

Afhankelijk van als jullie grote eters zijn misschien maal 1,5 of maal 2? Maar het moet wel goed afgewogen worden of ze worden te zwaar of juist niet zwaar genoeg. Je kan natuurlijk ook zelfrijzende bloem gebruiken.
En als je dit "vertaald" naar het recept van de wafels die Kaat bakte(met peperkoek)????
0 x
heidiw
Poster rang 5
Poster rang 5
Berichten: 4194
Lid geworden op: di 23 jun 2015, 18:42
x 950
x 1517

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door heidiw »

ikke schreef:
heidiw schreef:
ikke schreef:
flodderke schreef:het lijkt mij inderdaad nogal veel allemaal... 2 kg bloem ! Ik zou gewoon de hoeveelhede nemen die je gewoon bent, de peperkoek verminderen in verhouding de maten die je neemt en dan ipv bruisend water, bier.
Probleem is dat ik niet vaak, om niet te schrijven zelden, wafels bak, ik heb dus geen idee wat ik nodig heb voor pakweg 6 personen?
het wafelbeslag: (voor minimum 12 wafels) van Jeroen Meus

•450 g zelfrijzende bloem
•3 eieren
•150 g gesmolten boter
•375 g melk
•375 g lauw water
•20 g verse gist
• een snuifje zout

Afhankelijk van als jullie grote eters zijn misschien maal 1,5 of maal 2? Maar het moet wel goed afgewogen worden of ze worden te zwaar of juist niet zwaar genoeg. Je kan natuurlijk ook zelfrijzende bloem gebruiken.
En als je dit "vertaald" naar het recept van de wafels die Kaat bakte(met peperkoek)????
Ik zou beginnen met 1 a 1,5 sneetje toe te voegen, afhankelijk van welke je gebruikt, sterk of zacht smakend.
0 x
ikke
x 435

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door ikke »

Test het eens uit: hier(in 't begin van dit topic) vind je het recept dat we tot nu toe hebben: Warme wafels met peperkoek.
En als je denkt dat je 't recept van Kaat gevonden hebt, mag je't zeker laten weten. Och ja, en naar ik hoorde, moet er ook bier bij...
0 x
flodderke
Poster rang 2
Poster rang 2
Berichten: 779
Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door flodderke »

zoals ik al zei, bruisend water vervangen door bier. Dat kan zonder probleem.
0 x
flodderke
Poster rang 2
Poster rang 2
Berichten: 779
Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 16:18

Re: Recepten van "THUIS"

Bericht door flodderke »

ik wil wel eens testen, maar dat zal pas voor over 14 dagen zijn...
0 x
Gesloten